[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]header_138563553868382322388af9388c3df608fccf21a25d50ae3fSteeds meer bruidsparen kiezen ervoor om hun mooiste dag in het buitenland te laten plaatsvinden. Landen als Frankrijk, Spanje en Italië zijn vanwege de relatief korte reisafstand erg populair!

De mediterrane sfeer, het zachte klimaat, de mooiste chateaus, kleurrijke lavendel, heerlijk geurende jasmijn en romantische wijngaarden…. Dromen jullie met me mee?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

De mooiste plekjes om te trouwen in Frankrijk

Frankrijk is een bijzonder mooi maar ook groot land. Om de zoektocht naar dat perfecte plekje voor jullie wat eenvoudiger te maken, is het verstandig samen goed te kijken naar de uitstraling van jullie dag. Bedenk ook dat het klimaat in het Zuiden van Frankrijk vaak wat beter is dan in het Noorden van Frankrijk.

Trouwen op een prachtig kasteel met een panoramisch uitzicht over de Middellandse zee, een een romantische huwelijksceremonie in een weelderige tuin of relax op het platteland. Waar jullie voorkeur naar uitgaat, wordt door weddingplanner Bloom Wedding gerealiseerd. En dat is maar goed ook, want om te trouwen in Frankrijk moet je naast de locatie en leveranciers ook wat weten van de wetgeving.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”718″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”719″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”720″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Wettelijk huwelijk in Frankrijk

Het is voor Nederlanders bijna niet mogelijk om voor de Franse wet te trouwen. Zelfs bruidsparen uit Frankrijk mogen alleen in de gemeente trouwen waar zij woonachtig zijn, tenzij de burgemeester van het betreffende droomdrop het huwelijk toestaat. Ook moet je voldoen aan de volgende regels:

1. Minimaal 40 aaneengesloten dagen voor het huwelijk in de betreffende gemeente wonen.
2. Eén van jullie moet in Frankrijk geboren zijn
3. Je moet in Frankrijk werken

Als de burgemeester in de betreffende gemeente bereid is om je als bruidspaar in te schrijven, bijvoorbeeld op het adres waar de bruiloft gevierd gaat worden, ben je na drie maanden inwoner op papier en mag je officieel trouwen in Frankrijk. Iedereen die in Frankrijk trouwt, dus ook de Fransen zelf, moeten een bloedtest ondergaan. Het is een beetje een vreemde regel, maar wel verplicht.

Als je volgens het Franse recht trouwt, ben je overigens ook verplicht om het huwelijk te voltrekken in het gemeentehuis “mairie” . Een huwelijk op het strand of in die mooie tuin bij het Chateau is dan helaas niet mogelijk.

1_54f5bd6ea5a8e0fada417d4f43035917_1385652655

Ceremonieel huwelijk

Toch trouwen er veel Nederlanders in Frankrijk. Dat kan ook, maar dan ceremonieel. Jullie wettelijk huwelijk vindt plaats in Nederland en in de wijnvelden of oud kasteel trouwen jullie met je hart, omringd door lieve vrienden en familie. Je mag je favoriete trouwambtenaar uit Nederland meebrengen en iedereen kan de ceremonie in het Nederlands volgen.

Weddingplanner Bloom Wedding helpt jullie graag met de zoektocht naar de ideale trouwlocatie in binnen en buitenland! Bloom Wedding is de weddingplanner en ceremoniemeester voor een persoonlijke bruiloft waarbij styling, sfeer en beleving een belangrijk uitgangspunt vormt. Ook voor trouwen in het buitenland.

Fotograaf: Eppel Fotografie

1_eppel_fotografie_blog_2045_1385652679

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

×